8:30-12:30 , 13:00-17:00Понеделник до Петък

ул.Георги Андрейчин 15град Белица

За контакти:(07444) 2323;

ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКАТА НА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА БЕЛИЦА “С ЛЮБОВ И ВЯРА В ОБЩИТЕ ЦЕННОСТИ“

Третото издание на празника „С любов и вяра в общите ценности” ще се проведе на 07.09.2019 г. /събота/ под пaтронажа на кмета на Община Белица – Радослав Ревански. Празникът се посвещава на 50 години от създаването на град Белица.

Цел: Да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и различни държави, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи. Да представи и популяризира модела на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности, който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Стимулиране на българския туризъм, като икономическа дейност в който основно място заемат хората. Да насърчи предприемаческия дух в развитието на туризма в Природният феномен – Белица.

Организаторите подсигуряват на всички участници в културната програма храна .

Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на празника, без да плаща права и обезщетения.

Организаторите осигуряват за всички състави плакет и грамота за участие.

В деня на събитието Фондация „Четири лапи” осигурява безплатно посещение на Парка за мечки край Белица за всички участници в дневната програма.

Участниците в ПРАЗНИКА си осигуряват сами музикалния съпровод.

Участниците имат право на изява на сцената в рамките на 15 мин.

Всички разходи по пътуването и престоя в

гр. Белица са за сметка на участниците.

Вече има направени заявки за участие на самодейни-творчески колективи от Република Молдова, Република Северна Македония и България.

Дефиле на всички участници в дневната програма: 13.00 ч. автогара – Белица /ул. „Димо Хаджидимов“ - „Владимир Поптомов“ /до централна сцена разположена в центъра на града/.

Дефилиращите състави да са облечени в автентични костюми и да носят плакат с който да се представят.

Да се чувстват поканени фолклорни ансамбли, детско-юношески и младежки фолклорни групи, индивидуални изпълнители и състави с фолклорна програма, стари градски песни и от българската естрада

ЗАЯВКИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В КУЛТУРНАТА ПРОГРАМА ИЗПРАЩАЙТЕ

до 20 август 2019 г.

на адрес: п.к. 2780 гр. Белица

ул. Владимир Поптомов № 95

читалище “Георги Тодоров 1885”

тел.074442227 , GSM 0885006891

или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

До 29 август ще бъде изготвена програмата за деня и часа на Вашето участие, публикувана на https://obshtinabelitsa.com/

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖЕНИЕ

НА :

-Екопродукти /билки, гъби, сладка от горски плодове, пчелен и горски мед/

-Селскостопанска продукция / различни по вид боб, кромид – лук , картофи , всичко от нивата /

-Изложения на продукти от мляко /сирена, извара, кашкавал, масло, месо и др. /

-Местни занаяти – в областта на тъкачество, плетачество , българско везмо, сувенири и от местния бит, традиции и история

ЗАЯВКАТА ЗА УЧАСТИЕ НА МЕСТНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ОТ РАЗЛИЧНИТЕ КРАИЩА НА БЪЛГАРИЯ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ В ЧИТАЛИЩЕ "ГЕОРГИ ТОДОРОВ 1885" НА ТЕЛ. 074442227 , GSM 0885006891 или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Style Switcher

Layout Style

Predefined Colors

Background Image