8:30-12:30 , 13:00-17:00Понеделник до Петък

ул.Георги Андрейчин 15град Белица

За контакти:(07444) 2323;

Започна подготовката на националния крос по планинско бягане за Купата на кмета "Мечи крос Белица 2019".

Мотото е "Да спортуваме за здраве в EDEN - European Destinations of Excellence (Най-добри европейски дестинации) - Belitsa".

На 20 юли /събота/ от 10:30 ч. в Белица, разположен в полите на Рила планина, ще бъде даден стартът на четвъртото издание на Национален „Мечи крос - Белица 2019“ , организиран от Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“, Фондация „Четири лапи“ и читалище „Георги Тодоров 1885“.

Участниците ще се състезават на две дистанции - 4 км и 12.7 к. със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки.

Първата дистанция от 4 км е с по-малка денивелация и финишира в местността „Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен рай” .

Пълната дистанция от 12.7 км е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки. Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.

Събитието има състезателен характер и в него ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/ и на късата дистанция /момче-момиче/. Община Белица осигурява и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място. Сдружението с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.

Регистрирането за третото издание на "Мечи крос – Белица - 2018” е на тел. 07444/2227 от 8.00 ч. до 17.00 ч. до 19 юли и на email : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да стане част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за мечки.

Организаторите очакват всички любители на спорта, природата, предизвикателствата и на Парка за мечки да се включат в събитието.


Style Switcher

Layout Style

Predefined Colors

Background Image