8:30-12:30 , 13:00-17:00Понеделник до Петък

ул.Георги Андрейчин 15град Белица

За контакти:(07444) 2323;

СКИ ПИСТИТЕ НА СЕМКОВО

Курортен комплекс Семково се намира на около17 километра от град Белица, сгушен в полите на Рила (около 1600-1750м.н.в.). Комплексът е разположен на широки поляни, обграден със смърчови и борови гори. На северозапад и север от курорта се извисяват поредица от красиви върхове. От тук се разкрива впечатляваща панорама към величествените върхове на Рила и Пирин.
Природното богатство и съществуващите ски писти и оборудване, автоматично превръщат Семково в курорт за масов ски тур...изъм и място за ваканция и почивка, популярно от години. В Семково са изградени различни почивни и ведомствени станции и няколко хотела. По-известни са: хижа Семково, хотел Бор, вилно селище "Света гора" и др.
Семково има седем ски писти с обща дължина от 4км, обслужвани от осем ски влека. Три от тях са на северните склонове и са сравнително трудни. Пистите покрай курорта са с малък наклон и са относително лесни и подходящи за масов спорт. Една от ски пистите в курорта Семково е дълга 400м и се обслужва от влек с капацитет 150 души на час. Ски писта "Орлите" (Картала) е дълга 800м и се обслужва от два ски влека. Първият е с дължина 800м, а втория 1100м с капацитет 450 и 700 души на час.
Атракция представлява Парка за танцуващи мечки и Първият в България планински увеселителен парк разположени в близост до комплекса. Тук се намират и два от входно-изходните пунктове на Националния парк "Рила" .
ПИСТИ :
Ски писта "Север 2"
Ски писта "Север 1"
Ски писта "Юг"
Ски писта "Еделвайс"
Ски писта "Аскер"
Ски писта "Аскер"
Ски писта "Лира 1"
Ски писта "Лира 2"
Ски писта "За начинаещи"
Ски писта "Минзухар"


Style Switcher

Layout Style

Predefined Colors

Background Image