8:30-12:30 , 13:00-17:00Понеделник до Петък

ул.Георги Андрейчин 15град Белица

За контакти:(07444) 2323;

С камбанен звън започна празничния концерт посветен на големия християнски празник Великден в Белица.

Програмата организирана от Община Белица и читалището, откри кметът на общината Радослав Ревнски, който заедно с чаровната си съпруга Саня ,заместник кметовете Сабит Гагъм, Красимира Мавродиева, секретарят на общината Иляз Дагонов и Крум Попов-ст. специалист "Хуманитарни дейности " в Общинска администрация, бяха посрещнати с великденски яйца.

Пред голямата аудитория събрана в центъра на красивото градче , Радослав Ревански излезе носейки в ръката си подарените му Великденски яйца и развълнуван сподели „ Скъпи съграждани, уважаеми гости на Белица, празниците винаги ни вълнуват с посланието за силата и тържеството на живота, духа, човечността и сплотеността. Чувствам се особено щастлив, че община Белица е пример за България , че единни и заедно празнуваме и християнските и мюсюлманските ни празници. Чувствам се горд , че днес отново всички сме препълнили центъра на града за да празнуваме най-светлият християнски празник Великден. Това е най-милото което се случва в нашата прекрасна община. Освен това имам посланието на всички мюсюлмани от общината да ви поздравя по-повод Великден, а лично аз ви пожелавам да сте преди всичко здрави и все така сплотени. Нека продължаваме да бъдем мъдри, състрадателни и щедри и да се обичаме братски. Нека Великденските празници бъдат изпълнени с радост и любов! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си. Честит Великден! "

След словото на кмета, последваха бурни аплодисменти и всички се потопиха в празничната програма. Впечатлени от концерта, от многобройната публика се чуваха възгласи „БРАВО , ТО, БИВА С ВИЖДАНЕ“ ! Тези диалектни думи коментираха гражданите и гостите на Белица, доволни от представения Великденски концерт поднесен от самодейните творчески колективи при читалище „Георги Тодоров 1885“.

На финала на програмата и християни и мюсюлмани се хванаха заедно на Великденско хоро.

 


Style Switcher

Layout Style

Predefined Colors

Background Image