8:30-12:30 , 13:00-17:00Понеделник до Петък

ул.Георги Андрейчин 15град Белица

За контакти:(07444) 2323;

Националният съвет на религиозните общности в България гостува в община Белица

По покана на кметът на Община Белица Радослав Ревански  се проведе дискусия на тема „Сътворението според небесните религии“.В дискусията взеха участие представители на различните вероизповедания в България и членове на Управителния съвет на НСРОБ в България: проф. Рупен Крикорян – арменска Апостолска църква и председател на Националния съвет на религиозните общности в България създаден преди десет години, Стела Бехар – еврейска общност , адв. Грета Ганева – Българска православна църква – евангелисти, заместник главният мюфтия в България Бирали Мюмюн Бирали , местният свещеник отец. Николай Попов – Българска православна църква, местният имам Ахмед Горелски, Валя Чонкова – Българска православна църква и преподавател в неделното училище в Белица.

Дискусията откри кметът на община Белица Радослав Ревански , който поздрави с добре дошли всички хора от различните религиозни общности от община Белица, за това, че с присъствието си на този висок форум, Белица още веднъж доказва толерантността, разбирателството , хармонията и заедността в която от векове съжителстват хората от различните религии и етноси. Той благодари на своите гости от Националния съвет на религиозните общности в България за високата чест която оказват на хората в община Белица с присъствието си и с избора на темата в дискусията „Сътворението според небесните религии“. Тема насочена към опознаването и доброто съвместно съжителство между различните религиозни общности в страната ни, което е приоритет в дейността на НСРОБ и на мен като кмет на община, която е пример за доброто съвместно съжителство между религиозните общности, сподели пред всички Радослав Ревански.

В края на дискусията заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали - водещ и лектор в дискусионния форум, благодари кметът на общината за поканата и гостоприемството и сподели пред всички : „В лицето на кмета на Община Белица Радослав Ревански виждаме свой партньор, а градът е пример за място, в което в мир и хармония съжителстват хора от различни религии и етноси – споделят проблемите си и са заедно и в радостта, по време на различните свои празници , Белица трябва да бъде пример за хората по целия свят. Защото независимо от религиозната си и етническа принадлежност между хората в община Белица цари мир, любов и разбирателство и ние усетихме това днес в проведения дискусионен форум с тема „Сътворението според небесните религии“.

 


Style Switcher

Layout Style

Predefined Colors

Background Image