8:30-12:30 , 13:00-17:00Понеделник до Петък

ул.Георги Андрейчин 15град Белица

За контакти:(07444) 2323;

Скъпи учители, ученици, дейци на културата от Община Белица,

Уважаеми съграждани,

Днес в деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ми позволете да засвидетелствам признателност и уважение към всички Вас просветители, творци, пазители на духовността !

Букви, слово, сила! Обич и добро! Това е най-хубавия ден, най-светлия български празник !

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се, като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа. На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност.

Днешният празник се свързва с творчеството, образованието, науката и духовността. На този ден благодарност заслужават хората, които съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.

На многобройните учители от Община Белица, пожелавам все така с любов и внимание да продължават да извършват великата си мисия – да образоват нашите деца, бъдещето на България. Нека творческият Ви устрем бъде възнаграден, чрез успехите на вашите възпитаници. А вие ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света.

Пред светите братя, дали ни бъдеще чрез писменост, пред учителите дали ни път, пред нашите духовни водачи поклон и благодарност !

Честит 24 май на всички за които книгите, изкуството и културата са безценно съкровище!

Честит празник на всички самодейци и граждани на Община Белица !

Желая на всички здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването !

РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА

На фона на коронавирусната епидемия обхванала целият свят, две семейства от ромския квартал „Русовица“ на Белица, останаха без покрив над главите си. Развилнелият се пожар в двете съседни къщи на братята Георги Христов Матев и Николай Христов Матев, разположени в най-високата част на кв.“Русовица“ в неделя срещу понеделник през нощта, остави без покрив над главите си 10 човека, между които 6 деца и тяхната баба.

След направения клип от местният пастор Сергей Кафеджиев – Сарди, който публикува във фейсбук страницата си за пожара и пострадалите 2 семейства с 6 деца, първият човек който се свързва с пастора е кметът на Община Белица. Радослав Ревански, веднага се включва с парични средства за закупуване на строителни материали за възстановяване на къщите от пожара и апелира всеки, който има възможност да помогне с парични средства или със строителни материали за да може по най-бързия начин пострадалите да продължат нормално живота си.

От градовете Белица, Драглище, Якоруда, Гоце Делчев, Разлог вече има изпратени дрехи, хранителни продукти и парични средства, но са необходими още за възстановяване на къщите.

„ Благодаря на нашия кмет ! Господ здраве да му дава и дълги години да ни управлява! Друго си е да имаш кмет зад себе си и да си сигурен в неговата помощ! Благодаря г-н Radoslav Revanski ! Благодаря и на тези приятели които се отзоваха от Белица, Драглище, Якоруда Гоце Делчев, Разлог ! За дрехи много и ви моля да изчакате малко. Сега е важно да се построи да има къде да ги слагат.. Сега буквално са на пътя нямат все още гардероб :/ Нужни са материали, за това който има възможност моля помогнете!!!“ , споделя в профила си пастор Сергей Кафеджиев- Сарди .

НЕКА ПОМОГНЕМ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ !

Във връзка с доставянето на хранителните продукти, кметът на общината Радослав Ревански, РАЗПОРЕДИ :

"При раздаване на хранителните продукти да се спазват всички правила свързани с COVID19 в защита здравето на хората. Кметовете на населените места от общината и кметските наместници да оказват пълно съдействие на екипа от общинския социален патронаж при осигуряването на хранителните продукти на нуждаещите се.

Пред изпитанието COVID-19, само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки един от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните. Заедно и единни ще се справим с предизвикателствата на времето ! ", сподели кметът на Белица Радослав Ревнски

Във връзка със спазване на дисциплината с предприетите превантивни мерки за COVID 19 и с оглед необходимостта на населението и подпомагане на местната икономика, кметът на Община Белица Радослав Ревански издаде заповед с която се разрешава да започнат работа магазините за домашни потреби, строителни и ел. материали, фризьорски салони при стриктно спазване на предприетите мерки свързани с епидемиологичната обстановка в страната.

Забранява се присъствието на повече от двама човека при пазаруване, като продавач-консултанта задължително трябва да носи маска и ръкавици. Задължително е също хората да спазват дистанция от поне два метра помежду си, когато са на опашка пред магазин, аптека, банка или административна сграда.

Мобилни екипи ще следят за спазване на мерките на територията на цялата община.

Кметът Радослав Ревански апелира жителите на общината да запазят спокойствие и да проявят търпение в тази извънредна за цялата страна ситуация. Да проявяват самодисциплина, разумност и спазване на наложените правила.

Заедно и единни ще се справим !

Доброволците от Доброволно формирование при община Белица с ръководител Лазар Лардев, обработиха с дезинфектанти на хлорна основа най-посещаваните места от жителите на село Бабяк- хранителни магазини, пощенски станции, главни входни и изходни улици, идеален център. Дезинфектирани са още пейки, тротоари и съдове за смет. Мярката е предприета по нареждане на кмета на Община Белица Радослав Ревански срещу опасността от разпространение на COVID-19 .

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

На основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, чл.63 от Закона за здравето, чл.73 от
Административния процесуален кодекс във връзка с усложняващата се епидемична
обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и
обявено с Решение от 13.03.2020 год. на Народното събрание на Република България
извънредно положение ц препоръки на Националния оперативен щаб, създаден със
Заповед №Р-37/26.02.2020 год. на министър-председателя на Република България във връзка с преминаването в лятно часово време

НАРЕЖДАМ:
1. Изменям и допълвам Заповед №РД-15-117 от 18.03.2020 год., както следва:
а) Точка 7 се изменя така:

„7. Обявявам вечерен час за всички населени места на територията на община
Белица - 21:00 часа. След този час, никой няма право да излиза от дома си."

б) Заповедта важи ИЗРИЧНО и за „магазините за хранителни стоки"!!!

Нарушителите на настоящата заповед ще бъдат предадени на органите на властта и
ще претърпят санкции от 5000 лева и до 5 години затвор.

Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Началника на ПУ-
Белица към РУ-Разлог. Кметове и кметските наместници по населени места да оказват
пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за
осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки, а за гр. Белица -
Лазар Лардев главен специалист „ОМП".
Препис от настоящата заповед да се връчи на горе-посочените лица за сведение и
изпълнение.

КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА:
РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ

 

На основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, чл.63 от Закона за здравето, чл.73 от Административния процесуален кодекс във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и обявено с Решение от 13.03.2020 год. на Народното събрание на Република България извънредно положение и препоръки на Националния оперативен щаб, създаден със Заповед №Р-37/26.02.2020 год. на министър-председателя на Република България във връзка със Заповед №РД-01-124 от 13.03.2020 год. на Министъра на здравеопазването и във връзка със Заповед №РД-01-154 от 26.03.2020 год.

НАРЕЖДАМ:

 1. Изменям Заповед №РД-15-113 от 13.03.2020 год., изменям и допълвам Заповед №РД-15-109 от 12.03.2020 год., Заповед №РД-15-117 от 18.03.2020 год., Заповед №РД-15-121 от 20.03.2020 год. и Заповед №РД-15-122 от 22.02.2020 год., като удължавам срока на въведените противоепидемични мерки на територията на община Белица до 12.04.2020 год.
 2. Заповедта да се сведе до знанието на собствениците или управителите на магазините за хранителни стоки и аптеките като същите да организират дейността си по начин, който не допуска събирането на повече от две лица в обектите, където се предоставят съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито, като указват необходимостта да се спазва дистанция от най-малко 1,5 м. между лицата.
 3. Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Началника на ПУ- Белица към РУ-Разлог. Кметове и кметските наместници по населени места да оказват пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки, а за гр. Белица - Лазар Лардев главен специалист „ОМП".
Препис от настоящата заповед да се връчи на горе-посочените лица за сведение и изпълнение.
 
Кмет на община Белица :
                    /Радослав  Ревански/

Уведомяваме наемателите, които имат договорни отношения с община Белица, че няма да са задължени да плащат наема на ползваните обекти, за времето през което заради епидемичната обстановка и обявеното извънредно положение в страната са прекратили дейността си в тях!

З А П О В Е Д

№ РД-15-121

гр. Белица, 20.03.2020 год.

На основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, чл.63 от Закона за здравето във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и обявено с Решение от 13.03.2020 год. на Народното събрание на Република България извънредно положение

Н А Р Е Ж Д А М:

I.Въвеждам следните противоепидемични мерки на територията на община Белица, считано от 00:00 часа на 21.03.2020 год.

- Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

 1. Забранява се на лица до 60 годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.

III. Заповедта да се сведе до знанието на населението на общината и на управителите на посочените по-горе обекти за сведение и изпълнение.

 1. Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Началника на ПУ-Белица към РУ-Разлог. Кметове и кметските наместници по населени места да оказват пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.
 2. Мерките са в сила до изричната им отмяна.

КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА: /П/

РАДОСЛАВ РЕВАНСКИНа основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, чл.63 от Закона за здравето във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и обявено с Решение от 13.03.2020 год. на Народното събрание на Република България извънредно положение

Н А Р Е Ж Д А М:

I.Въвеждам следните противоепидемични мерки на територията на община Белица, считано от 00:00 часа на 21.03.2020 год.

- Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

 1. Забранява се на лица до 60 годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.

III. Заповедта да се сведе до знанието на населението на общината и на управителите на посочените по-горе обекти за сведение и изпълнение.

 1. Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Началника на ПУ-Белица към РУ-Разлог. Кметове и кметските наместници по населени места да оказват пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.
 2. Мерките са в сила до изричната им отмяна.

КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА: /П/
РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ

От днес 18.03.2020 г.Община Белица въвежда вечерен час и карантина за всички работници от общината в Банско.
Във връзка с поставянето на Банско под карантина и стотиците граждани на Община Белица заети на работа в курортния град Общински кризисен щаб за COVID-19 - Белица , под ръководството на Председателя на щаба и кмет на Община Белица – Радослав Ревански, Реши :
ОБЩИНА БЕЛИЦА ВЪВЕЖДА ВЕЧЕРЕН ЧАС И КАРАНТИНА ЗА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА КОИТ...О СА РАБОТИЛИ В ГРАД БАНСКО ДО 13.03.2020 Г. , КОИТО ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ПО ДОМОВЕТЕ СИ 14 ДНИ, СЧИТАНО ОТ 18.03.2020 !
Въведения вечерен час е за всички жители и пребиваващи на територията на общината. Хората не могат да напускат домовете си след 20.00 часа вечерта до 6.00 ч. сутринта на следващия ден.
Контрол по спазване на заповедта на кмета на Община Белица с предприетите мерки е връчена на членовете на кризисния щаб, на кметовете, кметските наместници в общината и всички магазини, аптеки и пощенски станции .

Моля, информирайте се със заповедта и спазвайте забраните в нея

 

ЗАПОВЕД

№ РД -15 -117/18.03.2020 г.

На основание чл.44, ал.1,т.4 , чл.44, ал.2 от ЗМСМА Решение на
Народното събрание-Република България за обявяване на извънредно
положение в страната, Заповед № РД-01-132/17.03.2020 г. на Министъра на
здравеопазването за поставяне на град Банско под карантина във връзка с
COVID-19 и масовото прибиране от град Банско на жители от община Белица

НАРЕЖДАМ:

 1. Всички жители на община Белица, които са работили в град Банско до
  03.2020 г. да останат по домовете си под карантина за 14 дни, считано от
  18.03.2020 г.
 2. Нарушителите на заповедта ще бъдат предадени на органите на властта и
  ще претърпят санкции от 5000 лв. и затвор до 5 години.
 3. Кметовете по населени места и кметските наместници да съблюдават за
  стриктното спазване на заповедта.

4.Забранявам, струпването на хора на едно място. В хранителните магазини,
банки, аптеки и пощи да се допускат по един човек, а чакащите да бъдат на
разстояние от 2 метра един от друг.

 1. Работещите предприятия на територията на общината, на които е
  разрешено да не прекъсват работния процес да спазват всички хигиенни
  норми на дезинфекция и обезопасяване на работниците.
 2. Създавам мобилни групи в състав:
 • Лазар Лардев
 • Адил Иброшев
 • Костадин Куклев
 • Емил Ревански

 • Али Анев
 • Мехмед Джамбазки
 • Копие от настоящата заповед да се сведе до знанието на жителите на общината и упоменатите лица за сведение и изпълнение.социалните мрежи.
 • Контрол по изпълнението на настоящата заповед възлагам на секретаря на община Белица съвместно с ръководителя на полицейския участък.
 • Същата да бъде публикувана на официалния сайт на община Белица и в
 • със задача да съблюдават изпълнението на горните нареждания. 7.Обявявам вечерен час за всички населени места от общината - 20 часа.
 • След този час, никой няма право да излиза от дома си.
 • Копие от настоящата заповед да се сведе до знанието на жителите на общината и упоменатите лица за сведение и изпълнение.

  Същата да бъде публикувана на официалния сайт на община Белица и в

  социалните мрежи.

  Контрол по изпълнението на настоящата заповед възлагам на секретаря на община Белица съвместно с ръководителя на полицейския участък.

ЗАСИЛВАНЕ МЕРКИТЕ ЗА СТРИКТНО СПАЗВАНЕ ОТ COVID-19 !

На 17.03.2020 се проведе поредното заседание на Общинския оперативен щаб - Белица за COVID-19. Заседанието се водеше от Председателя на щаба и кмет на Община Белица – Радослав Ревански, Васил Чекански – прокурор в Районна прокуратура Разлог и ст. инспектор Атанас Иванов – Началник ПУ-Белица.

Пред членовете на Общински кризисен щаб за коронавируса, Радослав Ревански обяви , че до този момент имаме добър поглед към ситуацията в общината. Чрез официална кореспонденция и социалните мрежи за мерките против COVID-19 са уведомени директорите на всички институции и кметове в общината.

След проведените обсъждания и дебати Общински кризисен щаб за COVID-19 – Белица,

с оглед предотвратяване на заразата, въвежда следните ограничения и мерки за борба с коронавируса :

• Подписване на декларация за 14 дневен карантинен режим на завърналите се от чужбина граждани на общината.

• Засилен дезинфекционен режим във всички магазини за хранене, аптеки и пощенски станции преди и след влизане в обектите.

• Наредените на опашка пред магазин за хранене, аптека и пощенска станция граждани да стоят на 2 м. разстояние един от друг

• Допускане за пазаруване в магазин за хранене, аптека , пощенска станция само на един човек.

• При неспазване на правилата отнасящи се до магазин за хранене, аптека, пощенска станция ще бъдат налагани санкции на собствениците - управителите.

• Забранява се струпването на повече от 5 човека на едно място на площадите „Брего“, кв.“Русовица“ , кв. „Орището“ в Белица, населените места в общината и по махали. Събраните на раздумка не повече от 5 човека да стоят на 2 м. разстояние един от друг.

• Наредените на опашка граждани пред магазин за хранене, аптека, пощенска станция да отстоят един от друг на 2 м. разстоятие

• Членовете на щаба, кметовете и кметските наместници оказват пълно съдействие на Кмета на Община Белица – Председател на Общинския кризисен щаб, на органите на МВР , на личните лекари и на РЗОК относно пристигнал от чужбина гражданин за неспазване на правилата

• Кметовете и кметските наместници оказват пълно съдействие и създадат организация за осъществяване на контрол по изпълнение на разпоредените мерки на Националния оперативен щаб, Министерството на здравеопазването и Общинския кризисен оперативен щаб.

• Домашния социален патронаж към Община Белица ще предоставя храна в продукти само на крайно нуждаещите се и самотни хора в общината.

• До 29.03.2020 се преустановява влизането в общината за плащане на всякакви видове данъци и такси . Същите могат да се извършват по електронен път.

• При неспазване на посочените мерки ще бъдат налагани най-строгите мерки, които до този момент важат от извънредното положение в страната.

 

На основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА чл.63 от Закона за здравето във връзка с

усложняващата се епидемична обстановка свързана с разпространението на COVID-19 на

територията на страната и обявено с Решение от 13.03.2020 год. на Народното събрание на

Република България извънредно положение и препоръки на Националния оперативен щаб,

създаден със Заповед №Р-37/26.02 2020 год. на министър-председателя на Република

България и във връзка със Заповед №РД-01-124 ОТ 13.03.2020 год. на Министъра на

здравеопазването

НАРЕЖДАМ:

ЕВъвеждам следните противоепидемични мерки на територията на община Белица

до 29.03.2020 год.

 1. Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове,

търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на

магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите.

 1. Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия

(занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата и другите

обучителни институции и организации. При възможност да се въведе дистанционна

форма на обучение.

 1. Преустановяват се помещенията на децата в детските ясли и детските градини.
 2. Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици,

извън системата на предучилищното и училищното образувание, които се

организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-

организационната им форма.

 1. Преустановява се провеждането на всякакъв вид мероприятия включително

спортки, културно-развлекателни и научни.

 1. Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на

съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа за

служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират

провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения в т.

ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена

на персонала и недопускат служители или външни лица с прояви на остри заразни

заболявания.

 1. Временно преустановявам доставката на храна по проект „топъл обяд", както и храната в дейност ДСП.

П.Заповедта да се сведе до знанието на управителите на посочените по-горе обекти за сведение и изпълнение.

Ш.Срокът и обхвата на мерките по т. I може да бъде променен в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

1У.Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Началника на ПУ- Белица към РУ-Разлог. Кметове и кметските наместници по населени места да оказват пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.

Препис от настоящата заповед да се връчи на горе-посочените лица за сведение и изпълнение.

Кметът на Община Белица Радослав Ревански организира и проведе работна среща с ръководството на общината във връзка с последните спешни мерки предписани от Националния оперативен щаб за коронавируса. Ограничава се достъпа до общината и общинските учреждения. Затваря се за ползване Клуба на пенсионера. Работата в ДСП/топъл обяд/ се осъществява при спазване на специални предохранителни мерки. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия.

Към жителите на общината, с голяма загриженост Радослав Ревански , отправя личния си апел : „Уважаеми жители на община Белица, умолявам Ви да спазваме предписанията на Министерството на здравеопазването, относно създалата се епидемична обстановка свързана с коронавируса. Да бъдем дисциплинирани и отговорни към самите себе си и към хората около нас. Да избягваме струпвания на едно място и да поддържаме висока лична хигиена. Нямаме поводи за паника и притеснения, но нека бъдем отговорни. Общината и лично аз съм на разположение да съдействаме за всичко необходимо. Да не забравяме, че няколко прости превантивни мерки и добро планиране могат да се окажат от огромна полза за всички нас.“

 

Предвижда се възстановяване и подобряване на транспортно-експоалатационните качества и носимоспособност на настилката на пътното платно за подобряване безопасността на движението. Ще бъде реновирано и 2-километровото отклонение до парка с танцуващите мечки.

Церемонията по полагане на първа копка на основен път Белица – Семково беше част от визитата на вицепрезидента Илияна Йотова, която за пореден път взе участие в зимния празник, в планинския курорт.

На писта „Еделвайс“ в курорта Семково кукери танцуваха за късмет, а чудесно настроение, народна музика от Пиринския край и много емоции съпътстваха гостите на празника „Белица – Семково.“

На 17.01.2020 г. представителна делагация от Белица, водена от кметът на общината Радослав Ревански, присъства на промоционална откриваща пресконференция на съвместен проект между читалище "Георги Тодоров 1885" и Център за развитие на Източен планов район със седалище град Щип. Проектът „Културен мост през вековете“, финансиран от INTERREG-IPA CBC Република България - Република Северна Македония, е нсочен към повишаване на туристическия потенциал на региона чрез инициативи за сътрудничество за по-добро опазване и устойчиво използване на природното и културно наследство.

На Пресконференцията присъстваха държавният секретар на Министерството на благоустройството на Република Северна Македония , градоначалника на Община Щип, градоначалника на Община Белица, Драгица Здравева, ръководител на Център развитие на Източен планов регион, гости от Белица , Щип и представители на общини от източния планов регион.

На пресконференцията бяха представени 14-те дейности по проект "Културен мост през вековете", които се изпълняват в рамките на 22 месеца.

 

Социалните работници на двата центъра представиха пред кметовете и кметските наместници от общината, дейността на двата центъра създадени в полза на хора с увреждания на социално уязвими групи хора и др.

ЦЕНТЪРЪТ ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ работи в подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни вид и степен на увреждане, техните роднини и близки, както и подкрепа на лица с различни рискови групи, чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социално изключване.

ЦЕНТЪРЪТ ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ПРЕДЛАГА:

 Социална рехабилитация;

 Когнитивна рехабилитация;

 Медицинска рехабилитация;

 Терапевтични дейности – арт терапия, занимателна терапия, игрова терапия и трудотерапия и др.;

 Консултативни дейности - насочени към кандидат - потребителите, потребителите и/или към техните близки;

 Специализирани консултации – предоставяне на практически умения и насоки на потребителите и техните семейства с цел осигуряване на система от продължаващи действия в домашни условия;

 Психологическа подкрепа – насочена е към възстановяване и поддържане на психическото равновесие;

 Мобилна работа – предлага се цел по – широко обхващане на целевите групи с предотвратяване процеса на социално изключване.

ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА е форма на социална услуга, в която се извършват дейности, свързани с превенция на изоставянето, превенция на насилието, отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца , обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от резидентна грижа; подкрепа на личността и други.

Центъра работи с Деца от 0 до 18 години в риск; Младежи; Бъдещи родители; Родители и законни представители на деца; Приемни родители; Осиновители и Общността.

На събитието присъстваха зам. кметовете на Община Белица Сабит Гагъм, Иглика Аврамова и Красимира Мавродиева, директора на служба „Социално подпомагане“ Людмила Кифева, общински служители.

Назначеният от Сдружение с нестопанска цел "Емпатия" екип от специалисти рехабилитатор, логопед и социален педагог разгърнаха своята работата вече два месеца.

Сформирания екип работи в партньорска мрежа на местно, регионално и национално ниво.

 

За пета поредна година зимен празник „Белица – Семково“ 2020 се организира и провежда под патронажа на кметът на Община Белица Радослав Ревански. Чудесно настроение, много емоции в прекрасен зимен ден, ще съпреживеят любителите на българската народна песен, представена от Мария и Магдалена Филатови. Със своето откровение „ Без любов не се живее“, с прекрасната мелодия на Македонския край и с танцова група „Накит“ сестри Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари.

Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове от първият планински курорт в България – Семково, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб.

Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор.

Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом.

За учащата се младеж във всички училища от общината на 13.01.2020 стартират конкурсите за есе и рисунка посветени на именития планински курорт с тема „Семково през погледа ми“ . Творчеството на младите таланти ще се приема до 31.01.2020 в читалище „Георги Тодоров 1885 – Белица.

В конкурса за есе право на участие имат ученици от гимназиалния етап - VIII - XII клас.

В конкурса за рисунка право на участие имат учениците от прогимназиалния етап - V - VII клас.

За първите места в конкурсите за есе и рисунка Община Белица е осигурила атрактивни награди .Участниците в ски слалома ще се борят за призовите три места.

Кметът на Община Белица приканва любителите на ски спорта от Благоевградски регион за участие в ски слалома в зимен празник „Белица –Семково“ 2020.

Желаещите могат да се запишат в местното читалище или да се обадят на тел. 07444/2227, GSM 0885006891

 

Обслужват се от осем ски влека

Зимният курорт Семково, който се намира на около 17 километра от град Белица, води все повече туристи в Рила планина, информира kmeta.bg. Природното богатство и съществуващите ски писти го превръщат в предпочитано място за масов ски туризъм и за ваканция и почивка. В Семково са изградени различни почивни и ведомствени станции, както и няколко хотела. Тук туристите могат да карат ски на седем писти, които се обслужват от осем ски влека. Три от трасетата са на северните склонове и са сравнително трудни. Но има и писти с малък наклон, които са по-лесни за каране и са подходящи за масов спорт.

Курортът Семково да заприлича на австрийски зимен курорт. Това е амбицията на кмета на общината Радослав Ревански. Той е наясно, че комплексът има нужда от по-голяма леглова база, като това ще се компенсира с малки къщи от дърво и камък, каквито има в австрийските зимни курорти. Най-важното е част от държавните земи в курорта да станат общински. Общината обмисля и идеята да ползва просеката на сегашния влек, за да изгради модерен лифт. Водят се преговори с Университета по архитектура, строителство и геодезия и с Техническия университет, които имат бази в Семково, да се направи съвместно дружество. Целта е да се осигурят по-добри условия и да се гарантира по-качествено обслужване на туристите.

 

На тържествена церемония в София, Синдиката на българските учители в България в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев номинира кмета на Община Белица Радослав Ревански с отличието "Най - добър социален партньор ". Наградата бе връчена от Янка Такева.

Поздравления!

 

Кметът Радослав Ревански с трепетно вълнение пусна светлините на елхата  и пожела на всички жители на община Белица здраве, мир и благодат.

Щастие и любов да цари във всеки дом. Гордо изправени и щастливи до кметът Ревански стояха, добрият старец Дядо Коледа и двамата мечоци Рико и Монти от Парка за мечки край Белица, пристигнали на градския площад, специално да присъстват на събитието за да забавляват хората и да се потопят в празничната атмосфера.

Превърналото се в традиция събитие завърши с кръшни български хора.

 

Style Switcher

Layout Style

Predefined Colors

Background Image